Malé radosti
MALÉ RADOSTI - to jsou drobnosti, které zpříjemní den, může to být zamávání sousedce přes plot, úsměv běžce, kterého potkáte na své oblíbené trase, kočka na klíně i den školáka bez poznámky v žákovské knížce, ale může to být i čokoládová pralinka, plamínek svíčky, čokoládový lanýž pomalu se rozpouštějící na jazyku a nebo vzpomínka, kterou vykouzlí vůně vonného vosku... Nemůžeme poslat švarného sportovce, aby vám zkřížil cestu, ale můžeme vám nabídnout vynikající čokoládové laskominky, svíčky a vonné vosky z přírodních materiálů a další malé radosti. ♥
Prohlédněte si nový sortiment našeho obchodu, udělejte radost spřízněné duši a nebo i sami sobě, přivolejte si vzpomínky pomocí vonného vosku, zkuste novou chuť čokolády... přidáním pralinky nebo vonného vosku do košíku, možná můžete navýšit svůj nákup šperků na potřebnou hodnotu a vyhnout se platbě poštovného.
https://www.storyinthebead.cz/male-radosti/
Vše vybíráme v prvotřídní kvalitě, z certifikovaných zdrojů, z ohledem na udržitelnost, testujeme na sobě a tak můžeme s čistým svědomím doporučit i vám. ♥
A raději nechtějte vědět, kolik kilometrů nás to testování pralinek a lanýžů stálo :)
Něco málo o malých čokoládových radostech:
Čokoládové lanýže vypadají jako houby, ale houby to nejsou. Čokoládové lanýže vypadají právě jako ony drahé houby. A jsou stejně opěvované a dobré. Jen z čokolády. A jak lanýže vlastně vznikly? Ty úplně první byly vyrobené ve Francii. Jednalo se o malou kuličku s lanýžovým krémem uvnitř a posypanou bohatou vrstvou kvalitního kakaa. Na rozdíl od jiných typů čokoládových bonbónů byl recept na čokoládové lanýže objeven až docela pozdě, ve 20. letech 20. století. A jako mnoho velkých objevů vznikl omylem. V kuchyni známého francouzského šéfkuchaře Auguste Escoffiera se jeho učedníkovi podařilo nešťastnou náhodou špatně spojit ingredience. Celou věc pak zachránili tím, že ze vzniklé hmoty vytvarovali malé kuličky, které obalili v kakau. A voila! Zrodil se lanýž.
A mimochodem víte, jak se vyrábějí tradiční a pravé pralinky? Do velkého měděného kotle nasypeme lískové ořechy, mandle a třtinový cukr. Pod kotlem zapálíme oheň a směs mícháme. Lískové oříšky a mandle se opraží a cukr zkaramelizuje. Poté necháme směs vychladnout a rozemeleme ji na jemnou kašičku. Když nyní z této hmoty, kterou francouzi nazvali „praliné“, uplácáme třeba srdíčko a obalíme ho čokoládou, získáme původní tradiční pralinku. Později slovo pralinka zdomácnělo pro všechny druhy čokoládových bonbónů...
Vonné vosky- malá něžná potěšení, malé velké radosti, uvelebte se ve svém pohodlném křesle, pusťte si tu správnou hudbu a užijte si chvilku s oblíbenou vůní- a klidně i pralinkou :)
S vonným voskem můžete cestovat časoprostorem. Díky vůním se nám vybavují vzpomínky, probouzí emoce a zlepšuje nálada. A to je fajn. A co je ještě na těchto voscích super? Nezatěžují naši krásnou planetu. Celý vosk včetně obalu je totiž z 99 % biologicky rozložitelný! To 1 % je etiketa, kterou je nutno sloupnout a vytřídit do směsného odpadu.
Návod k vonnému vosku: Vosk vložte do aromalampy, NEPŘIDÁVEJTE vodu. Až se vosk rozpustí, začne uvolňovat vůni. Pro větší intenzitu vůně můžete vosk po kouskách přidávat, můžete přidat i jiný vosk a vytvořit si tak svou vlastní vonnou kompozici. Po odpaření vůně a ztuhnutí vosku vložte na chvíli aromalampu do lednice, vosk pak půjde lehce odstranit. Vždy použijte nehořlavý podklad!
V aromalampě by mezi plamenem svíčky a miskou mělo být minimálně 8 cm, aby se vosk nepřipaloval!
Vybrali jste si? Napište nám, která vůně, chuť jsou vaše oblíbené ♥