Jsme exkluzivním prodejcem značek True Beadz, Mama Beads, Bella Fascini i distributorem značek X Jewellery, Elfbeads a Elfpetite v České republice

Když milujete ježky... :)

Ode dneška zbývá už jen 6 neděl do Vánoc, nejvyšší čas pořídit dárky, začít s úklidem a upéct pár kousků cukroví, jen tak na zkoušku. 

V našem eshopu můžete vybírat ze spousty krásných korálků, přívěsků, náušnic a dalších šperků pro své milé i pro sebe, nahlédněte 

www.storyinthebead.cz loni jsme se s vámi  o jeden prima recept na cukroví podělili, dnes můžete vyzkoušet další, přímo ježčí :) 

 

Přichystejte si: 

350 g hladké mouky, 200 g lehce povoleného másla, 50 g cukru- můžete použít i vanilkový, 1 žloutek, 4 polévkové lžíce strouhaných ořechů a na náplň nejméně jednu tabulku dobré čokolády- zaleží jak moc budete ujídat :), a ještě polevu a posyp na zdobení. My použili čokoládovou rýži, ale klidně zkuste i kokos.

Uvedený rozpis je na jeden plech, cukroví není třeba nechat rozležet, je hned ke konzumaci a věřte, že dlouho nevydrží :) 

Suroviny spojte v hladké těsto, můžete nechat v lednici odpočinout. Pak oddělte malý kousek těsta a zabalte do něho dílek čokolády, vytvarujte do kuličky, vytáhněte čumáček a dotvarujte do ježčího tvaru. 

 

 

Hotové tvary narovnejte na plech, pečte ve středně vyhřáté troubě do růžova. Nechte ježkům trochu místa, lehce se roztečou.

Upečené ježky nechte vychladnout.

Zchladlé polijte čokoládovou polevou- pozor jen záda, obličej nechte bez polevy, štětec vám pomůže.

Obalte v čokoládové rýži nebo kokosu a nebo své oblíbené posypce.

Domalujte očka a čumáček. Můžete porovnat i s některým z ježků- korálků, nám posloužil za vzor Ježek Aleksey od Arhaik- exkluzivní kousek, který koupíte pouze v našem obchodě. 

https://www.storyinthebead.cz/jezkovy-koralky/jezek-aleksey/

 

 

Nechte si chutnat ♥

 

 

Dejte nám vědět, jak se ježci povedli. ♥

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.